U kunt vanuit de beheeromgeving een bericht sturen aan alle geregistreerde gebruikers in uw patiëntenomgeving. Deze gebruikers hoeven niet gekoppeld te zijn om een bericht van u te ontvangen. Zo stuurt eenvoudig en veilig berichten naar uw patiënten. U kunt zelfs een bijlage aan het bericht toevoegen.

Tip! U kunt deze functie ook gebruiken om patiënten te helpen herinneren aan de koppelprocedure, bijvoorbeeld door ze te laten weten dat ze zich in de apotheek moeten melden met een identificatiebewijs.
Let op! Is de patiënt nog niet gekoppeld en ook nog niet geverifieerd? Stuur dan geen privacygevoelige informatie.
  1. Ga naar https://beheer.pharmeon.nl.
  2. Log in als beheerder en vul de beveiligingscode in die u op uw e-mailadres heeft ontvangen.
  3. Kies in het linker menu voor Gebruikers.
  4. Zoek de patiënt via het zoekveld. U kunt zoeken op (delen van de) naam, e-mailadres of geboortedatum.
  5. Schuif met de muis over de regel met gebruikersinformatie. Aan de rechterzijde verschijnt de optie om een bericht op te stellen voor de patiënt.
  6. Druk op het ‘bericht’ icoon om een bericht op te stellen voor de geregistreerde gebruiker.
  7. Vul de afzender, het onderwerp en het bericht in, voeg eventueel een bijlage toe en klik op Versturen.
  8. Het bericht wordt beveiligd verzonden naar de geregistreerde gebruiker en kan in de patiëntomgeving gelezen worden. Heeft u een bericht gestuurd? Dan ontvangt de patiënt hiervan per e-mail een notificatie. De patiënt logt in zijn patiëntenomgeving in en leest het bericht dat gestuurd is. 
Tip! Bent u niet zeker of u de juiste gebruiker gevonden heeft, dan kunt u ook vanuit de detailinformatie pagina een bericht starten. U kunt zo beter controleren of u naar de juiste patiënt een bericht stuurt.